Rådgivning og undervisning

Din virksomhed kan få forhøjet sin informationssikkerhed hurtigt og for små midler. Det viser sig nemlig, at langt de fleste angreb kan løses med konsekvente politikker og procedurer. Det handler hverken om dyrt hardware eller nye systemer men om at sikre, at alle brugere følger et sæt fælles spilleregler.

Hovedparten af de tilfælde, hvor en virksomhed mister data eller bliver udsat for IT-kriminalitet, skyldes ikke højteknologiske angreb. Langt de fleste it-angreb, phishing mails, brud på sikkerhed og tab af data skyldes de småfejl, der bliver begået af brugerne i hverdagen. Derfor er det her, man med størst effekt kan sætte ind for at højne sikkerheden.

Typisk er det de små ting, man glemmer i hverdagen, såsom opdateringer, dårlige passwords, og at medarbejdere i forbifarten glemmer at overholde helt enkle sikkerhedsregler. Det kan eksempelvis være, at man klikker på links i mails, som man egentlig godt vidste, at man ikke skulle klikke på.

Ved at informere alle ansatte, kan virksomhedens samlede informationssikkerhed øges markant.

 

Gode råd om informationssikkerhed

ITX har opstillet en række gode råd for informationssikkerhed, som kan implementeres som en effektiv sikkerhedspolitik. I praksis vil IT-politikken blive skræddersyet til hver enkelt virksomhed, men overordnet tages udgangspunkt i følgende områder:

  • Informationsbeskyttelse - Hvem ved hvad om din virksomhed og hvordan beskyttes data. Bruger I kryptering?
  • Brugeradministration - Hvilke konti er aktive, hvordan er politikken for at oprette og slette dem, herunder krav til passwords?
  • Patch management - Hvordan er proceduren for opdatering af software og sker det regelmæssigt?
  • Device management - Er der en politik for kryptering, skærmlås og hvilke enheder der må bruges på arbejdspladsen?
  • Data management - Er der en politik for backup, og bliver den testet? Foretages der løbende revision af backup-politikken, så alle relevante data er sikret?
  • Server/netværk management - Er der en politik for adgang til WiFi og bruges VPN? Tjekkes logfiler og serviceres firewall, så den passer til virksomhedens aktuelle behov?

Hos ITX er det vores erfaring, at de færreste virksomheder har implementeret løsninger, der sætter dem i stand til at svare på disse spørgsmål. Det er desværre den direkte årsag til, at så mange virksomheder rammes af datatab og IT-kriminalitet. Derfor tilbyder ITX valgt rådgivning og løbende opfølgning på informationssikkerheden for virksomheder og organisationer.

Vi vil hjælpe

<p>Vi vil <strong>hjælpe </strong></p>

Morten Steen Søndergaard vil bruge sin erfaring inden for IT til at rådgive og undervise i sund informationssikkerhed.

Vi kommer gerne på et besøg hos jer, og tager et sundhedstjek på jeres brug af passwords.

Udfyld her, og vi kontakter dig for at for at få en uformel snak.
Slå javascript til i din browser for at bruge denne funktion